Már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája és nekem is a harmadik alkalom, hogy részt vehetek az esemény előkészítésében. Idén november 15., péntek a “nagy nap”.

IMG_4689

Mi is az a Modern Gyárak Éjszakája?

Talán már sokan hallottatok róla, de azok kedvéért, akik még csak ismerkednek a Modern Gyárak Éjszakájával, pár mondatban összefoglalom a lényeget. Ezen az estén arra nyílik lehetőség, hogy olyan cégek gyáraiba, üzemeibe látogassunk el, amelyek egyébként az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt és maximum szervezett üzemlátogatás keretében juthatunk be. Ami örvendetes, hogy 2017-hez képest csaknem megháromszorozódott a résztvevők száma, jelen állás szerint, idén közel 75 cég nyitja ki a kapuit ezen az estén a nagyközönség számára és mivel a cégek elhelyezkedésükben csaknem az egész országot lefedik, aki akar, biztosan talál a közelében helyszínt.

IMG_4825

Hogyan lehet jelentkezni?

Azt fontos hangsúlyozni, hogy a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Modern Gyárak Éjszakáka honlapján lehet, itt egyébként akár területi, akár szektoronkénti bontásban láthatjuk a részt vevő cégek listáját, illetve mindenkiről található egy rövid leírás is. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy nem árt résen lenni, hisz a legfelkapottabb helyek pár óra alatt betelnek, ugyanakkor előfordul, hogy egyes cégek pont a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb turnusokat hirdetnek meg, így érdemes időnként visszanézni a honlapra.

IMG_4932
A Coca-Cola is látogatható lesz november 15-én

Néhány különlegesség

A Hogyan készül? videóim kapcsán talán nálam jobban senki nem érzi, hogy milyen hatalmas a kíváncsiság az emberekben az általában szigorúan védett helyek iránt és sokszor kapok is olyan visszajelzést, hogy de jó lenne egyszer részt venni a forgatáson és ezáltal bejutni ehhez, vagy ahhoz a céghez. A jó hír az, hogy a Modern Gyárak Éjszakájával itt a lehetőség, hiszen nagyon sok olyan helyszín van, ahol már készült Hogyan készül? epizód, elég csak a Coca-Colát, a Legot, az Audit, vagy a Hell energiaitalgyárát említeni. Jellemzően egyébként a “nagyokhoz” telnek be először a helyek, de hiba azt gondolni, hogy csak itt találkozhatunk érdekeségekkel, az Adu-Alba székesfehérvári üzemében például apró kis meglepetés ajándékokkal készülnek a látogatóknak (amiket egyébként az országban egyedinek számító, hatalmas 3D-s nyomtatókon gyártanak le).

IMG_2690
Az Adu-Albánál kinyomtattak 3D-ben:)

Kedvcsinálónak most ennyi, friss hírekért kövessétek a Modern Gyárak Éjszakája honlapját és facebook oldalát, de az én facebookomon is folyamatosan jönnek a beharangozó live videók a következő pár hétben.