Tegnaptól már lehet regisztrálni, szóval aki nem akar lemaradni, az keresse fel mielőbb a https://www.moderngyarakejszakaja.hu oldalt, ahol egyébként több fajta szűrési beállítással tudjuk kiválasztani, vagy leszűkíteni hova mennénk, vagy épp hova lehet még regisztrálni. Így akár kereshetünk szektor szerint, földrajzi terület szerint, de akár konkrét cégre is.

Bár sok helyen több turnus is indul majd november 12-én, a tapasztalatok szerint a legnépszerűbb témák-helyek pár óra alatt betelnek, úgyhogy gyorsan kell cselekedni. A honlapot egyébként nem csak amiatt érdemes böngészni, hogy lássuk, hol mennyi szabad hely van még, de az aktuális hírek miatt is, a járványügyi helyzet miatt ugyanis több cégnél még nem dőlt el, hogy a tavalyihoz hasonlóan csak virtuális sétát emgedélyeznek-e, vagy fizikailag is várják a látogatókat.

Azok kedvéért, aki esetleg nem tudja, mi is az a Modern Gyárak Éjszakája végül idemásolom az esemény szervezőjének, az IFKÁ-nak a közleményét:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik. Félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik mától regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán. 

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére is töretlenül zajlik Magyarország újraiparosítása. A Modern Gyárak Éjszakáján a világ élvonalába tartozó technológiák mutatkoznak be, a jövő munkahelyeivel saját környezetükben ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a rendezvénysorozatnak köszönhetően jött létre a Modern Mintaüzemek Program, amelynek keretében egész évben várják a látogatókat az élenjáró megoldásokat alkalmazó cégek. – A legkorszerűbb technológiák meghonosítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tovább erősítsük a munkahelyeket és a foglalkoztatást Magyarországon, és megnyerjük a 21. századot – fejtette ki György László. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által életre hívott Modern Gyárak Éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata. Könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. Az összefogás erejével alkalmat biztosít az ágazatukban kiemelkedő vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. A programok keretében az érdeklődők képet kaphatnak a résztvevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat. 

A csatlakozó vállalatok idén számos új látnivalóval készülnek, többek között a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a világon ma ismert legkorszerűbb üvegfestési technikákkal, az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával. A programkínálat az esemény napjáig folyamatosan bővül. 

A személyes gyárlátogatások mellett a rendezvény honlapján virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék, élő bejelentkezések is elérhetők lesznek 2021. november 12-én. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a mai naptól a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet. “